Welkom bij het 'thema traject groep'! 

 

Ik heb dit bijzondere groepstraject samengesteld na vele jaren ervaring in het therapeutisch begeleiden van kinderen en jongeren. 

Kinderen en jongeren lopen wel eens ergens tegen aan. En vaak zijn het (in het algemeen) dezelfde thema's die op de voorgrond treden. 

Doorheen deze belangrijke thema's wil ik zo veel mogelijk kinderen begeleiden. Daaruit is dit groepstraject ontstaan. Kinderen leren van elkaar, vinden herkenning bij elkaar, voelen zich op deze manier minder alleen met hun ervaringen, worstelingen, problemen.

Wil je dat jouw kind ook deze thema's doorloopt maar dan liever individueel, dan kan dit ook via het 'thema traject individueel'.

 

Wat gaan we doen?

 

We doorlopen 5 thema's in 5 bijeenkomsten.

Elk thema heeft zijn eigen belangrijke waarde en is afgestemd op de leeftijd van jouw kind

De thema's zijn gebaseerd op positieve psychologie en zijn therapeutisch onderbouwd. We vertrekken vanuit een integrale werking waar we zowel ons lichaam als ons brein meenemen doorheen onze bijeenkomsten. We gaan dit op een aangename en kindvriendelijke manier doen.

 

- we zetten ons hoofd aan het denken

- we gaan voelen wat alles met ons doet

- we delen ervaringen met elkaar

- we gaan creatief bezig zijn

- we gaan bewegen 

- etc.

 

Voor ieder wat wils. 

We werken in een kleine groep van maximum 10 kinderen of jongeren.

Iedereen volgt zijn of haar eigen tempo.

In groep werken heeft de meerwaarde dat kinderen/jongeren van elkaar leren en ook (h)erkenning vinden bij elkaar. Deel dit dus gerust met anderen. Ook zussen, broers, vrienden, vriendinnen, kennissen,... zijn welkom! 

Heeft jouw kind daarna nog extra individuele begeleiding/coaching/therapie nodig? Dan kan dat natuurlijk ook! Geef me dan een seintje en we bekijken het samen.

 

Thema's waarmee we aan de slag gaan:

 

De thema's die we inzetten zijn leeftijdsgericht. Voor de kinderen uit de lagere school zijn er andere thema's waarmee we aan de slag gaan, dan voor jongeren uit het middelbaar.

Wil je graag meer weten over de thema's die passen bij jouw kind of jongere? Klik dan op de knop onderaan voor meer informatie (vrijblijvend). Vermeld ook zeker de leeftijd zodat ik de gepaste informatie kan bezorgen.

 

 

Even samenvatten hoe we dit allemaal doen:

 

- In een kleine groep (maximum 10 kinderen)

- met 5 belangrijke thema's, therapeutisch onderbouwd en gebaseerd op positieve psychologie

- in een groep afgestemd op de leeftijd van jouw kind (8-10 jaar, 10-12 jaar of 13-14 jaar of 15-17 jaar)

- met nadien de mogelijkheid tot extra begeleiding (indien gewenst)

 

Data volgen.